Waar kijk jij naar uit?

vakantie

Deze periode van het jaar staat in het teken van (school)vakanties! En als je weet dat je bijna vakantie hebt, dan ben je er in eens zo ontzettend aan toe! Is dat écht zo? Of is dat een patroon die in je brein loopt? 

Vakantiedagen heb je niet voor niets. Tijd om (mentaal) afstand te nemen van dagelijkse werkzaamheden en de mogelijke stress die daarbij hoort.  Vooral plezier beleven aan je vakantie, ontspannen en zelf bepalen hoe je je tijd invult, zijn volgens onderzoek belangrijke factoren. Dit zorgt ervoor dat je de dagelijkse beslommeringen kan relativeren waardoor je veerkracht toeneemt. 

Verlangen 
En welk verlangen heb jij ten aanzien van je vakantie? Tot rust komen, lummelen, afstand nemen van het werk. Tijd met je gezin anders doorbrengen dan wanneer je werkt? Reizen en de wereld ontdekken? Of juist de klussen doen in huis die zijn blijven liggen? Voor ieder persoon kan dit anders zijn. 

 Je kan deze periode ook juist gebruiken om tijd voor jezelf te nemen en dan op een andere manierRegie pakken over je eigen leven, je eigen leiderschap benutten en op onderzoek uitgaan. Je kan dit alleen doen door het opschrijven van je gedachten en doelen. Terugblikken op afgelopen maanden en opschrijven waar je blij van werd en wat je energie kostte. Of door boeken te lezen die gaan over persoonlijke leiderschap, doelen halen en positief denken. Doe eens de volgende oefening:  

  • Ga relaxed staan of zitten  
  • Denk aan een mooie herinnering of compliment van de afgelopen maanden   
  • Haal dat (positieve) gevoel dat daarbij hoorde naar boven   
  • Voel het gevoel wat bij deze fijne herinnering hoort en geniet ervan 

 Hoe is deze oefening voor jou?  

 Als je doorgaat met wat je deed…. 
Als we terugkomen van vakantie willen we graag het vakantiegevoel vasthouden. Als de vakantie niet voldoende is om afstand te nemen of tot nieuwe inzichten te komen, dan is de vraag wat je daarmee doet. Stap je weer in het dagelijks leven zoals voor je vakantie? Als je doorgaat met wat je deed, krijg je wat je kreeg. Dus vraag je eens af of dat het gewenste doel heeft. 

Veranderen  Hoe zorg je ervoor dat er wat anders voor in de plaats komt? Dat je jouw vonkje verlangen aandacht geeft? Blijf je de ‘snooze-knop’ indrukken, of stel je je jezelf de vraag wanneer het dan het juiste moment is om er wat mee te gaan doen?  

 Van denken naar doen 
Stap uit het denken en kom in actie! Ontdek of het programma Introvert leiderschap wat voor jou is. Een praktisch coaching programma vanuit de krachtige5V-methode. 
Ik nodig je uit om voor een gratis intake gesprek om te ontdekken hoe je in een coachtraject jouw verlangens om kan zetten in concrete acties.  

 

 

Over de auteur

Elly Smits  -  Coach & Trainer

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>