E: elly@ellysmitscoaching.nl | Tel: +31 6 83 63 41 31

Management Drives

Jouw Management Drives profiel maakt inzichtelijk wat jou motiveert, waar je warm voor loopt en waar je juist van weg wilt blijven.

Drijfveren

Je eigen waarden en drijfveren bepalen voor een belangrijk deel je keuzes in leven en werk. Hierdoor voorspellen ze hoe je je kennis, vaardigheden en competenties inzet en welk gedrag je daarbij laat zien. Aan de hand van een vragenlijst, ontstaat er een Management Drives drijfverenprofiel waarmee je jouw drijfveren in beeld krijgt. Door een (coach)gesprek hierover vindt de verdieping plaats en kan je met concrete acties een vervolg bepalen.

Wat levert het je op:

  • Geeft richting bij keuze voor je loopbaan.
  • Vergroot de verandering op gedrag en communicatie.
  • Inzicht in je krachten en valkuilen biedt je de kans om te ontwikkelen.

Hieronder zie je de Management Drives matrix met daarin de verschillende leiderschapsstijlen en bijbehorende kleuren. Een verdere toelichting op de drijfveren lees je hier.

MDmatrix

Teams & organisaties

Organisaties bestaan, omdat er mensen samenwerken. Hierbij is de vraag alleen hoe mensen optimaal kunnen samenwerken. Want hoe zorg je ervoor dat mensen gemotiveerd blijven, elkaar versterken en elkaars taal spreken? Doordat je inzicht geeft in elkaars profiel, zet je een eerste stap.  Vervolgens geeft een teamprofiel van Management Drives inzicht in de drijfveren van een team omdat dit de optelsom is van meerdere individuele profielen.

Hierdoor heb je inzicht in en kan je werken aan:

  • Inzicht in de krachten en valkuilen van het team
  • Wat het team motiveert en demotiveert.
  • Wie is mijn collega, wat kan hij of zij, wil hij/zij en hoe is deze persoon gedreven
  • Verdelen van rollen in een (scrum)team of organisatie o.b.v. matches in samenwerking.
MDkleuren

Achtergrond

De theorie van Management Drives is gestoeld op de studies van Clare W. Graves (1914 – 1986) en is al in een vroeg stadium geautomatiseerd. Graves baseerde zich op Jung en Maslow en geeft betekenis op organisatie- en teamniveau en op iemands persoonlijk leiderschap.

Een Management Drives profiel ontstaat uit een vragenlijst die je in 20 minuten invult. Vervolgens wordt dit profiel vertaald in zes kleuren waardoor het ook visueel wordt. Elke kleur staat voor een stijl van professioneel of persoonlijk leiderschap of organisatiecultuur.

Management Drives

Wil je de samenwerking en de communicatie in jouw team(s) verbeteren? Wil je meer inzicht en begrip in de dynamiek tussen teamleden? En wil je weten met welk type werknemer je een team kunt versterken? Dan is Management Drives een uitermate geschikte tool; professioneel, praktisch en met een persoonlijke aanpak.