E: elly@ellysmitscoaching.nl | Tel: +31 6 83 63 41 31

Over mij

Vanuit rust en oprechte interesse coach ik met een positief kritische aanpak, pragmatisch, analytisch met kennis van zaken. Zodat jouw zelfvertrouwen en plezier groeit met een duurzaam resultaat.

Coach Ankeveen

Als je blijft doen wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg

Visie

Mijn visie is dat iedereen talenten heeft en wanneer je die goed inzet, het werkplezier voor jezelf en je team vergroot. Wanneer je weet wat je drijft en je talenten volgt, maak je de keuzes die bij jou passen. Je leert hoe dit doorwerkt in je communicatie, gedrag en het bereiken van je doelen.

Ik daag mensen uit om te zien dat ze zich altijd kunnen ontwikkelen. Als je écht zelf wilt, je belemmeringen en overtuigingen loslaat, kan je meer dan je denkt!

The parachute won’t open if you don’t jump!

Certificeringen:

  Beroepsopleiding tot coach

  Teamcoaching en Teamcoach zelforganisatie

  NLP master practitioner en multi level coach

  Internationaal gecertificeerd NLP-trainer

  Scrum master en Lean fundamentals

Management Drives

Elly Smits

Over mij

Van jongs af aan observeerde en luisterde ik naar mensen. Ik voelde feilloos aan wanneer er spanningen waren en probeerde dan de harmonie te bewaren. Op school kon ik het met iedereen wel vinden en op het werk vertelden collega’s mij in vertrouwen hun dilemma’s. In team-overleggen benoemde ik wat ik hoorde en zag en daar werd wat mee gedaan. Ik was te bescheiden om te denken dat dat bijzonder was en dat daar talent in schuilde.

Ontdekken

Vanaf het moment dat ik ging werken, greep ik elke mogelijkheid aan om te leren en groeide steeds verder door.  Achteraf komt mijn interesse voor coaching voort uit mijn betrokkenheid bij diverse organisatie ontwikkelingen. Van integratie van teams na een fusie, tot de transformatie van een salesgerichte visie naar een klant gedreven visie. Van projectmatig naar LEAN en Agile werken. Mijn hart ging juist sneller kloppen als ik met mensen in dat proces bezig mocht zijn.  Ik zocht mogelijkheden om naast mijn reguliere functie mensen en teams te coachen op gebied van persoonlijke ontwikkeling omdat dat mij onwijs veel energie opleverde.

Mijn hart ging sneller kloppen als:

  • ik zag dat ogen gingen glimmen en iemand uit zijn schulp zag kruipen;
  • er een stap werd gezet naar een andere taak of baan;
  • een team betere resultaten behaalde, doordat ze meer oog kregen voor elkaars drijfveren en talenten;
  • mensen mét elkaar spraken in plaats van over elkaar.

De uitspraak: “gewoon goed je best doen en hard werken” was waarmee ik opgroeide, zonder oog voor talent of wat ik écht wilde doen. Ongemerkt was die overtuiging vastgezet. Vooral na de NLP opleidingen durfde de bescheiden generalist in mij te staan voor de talenten die ik bezit. Een proces die ik doorlopen heb, met vallen en opstaan. Uiteindelijk met het resultaat dat ik mijn bescheidenheid aan de kant heb gezet en mijn loopbaan- en levenservaringen gebruik in mijn eigen praktijk.

Zelf achter het stuur

De momenten dat ik zelf een keuze maakte en achter het stuur ging zitten, waren spannend én ontzettend leerzaam. Van ratio en denken naar voelen en doen. Als ik eerder had ingezien dat hulpvragen stellen en kwetsbaarheid tonen een kracht is, had ik meer kunnen bereiken. Leiderschap inzetten. Daarom hou ik ervan als mensen zichzelf uitdagen, leiderschap nemen en zich willen ontwikkelen.

Ik doe de dingen waar ik achter sta, nuchter, pragmatisch en oplossingsgericht. Zo confronteer ik je op een beheerste manier door een spiegel voor te houden. Daardoor laat ik je niet weg komen met vage antwoorden en ontwijkend gedrag. Vanuit de rust die ik uitstraal en de kwaliteit van vragen die ik stel, leg ik verbinding tussen mensen. Ik ben nieuwsgierig naar het lijntje dat jou terugtrekt in plaats van jou in de spotlight zet.

Als je mij zou kennen…

Dan zou je weten dat ik geniet van de momenten met mijn gezin, een avond lekker dansen of het lezen van een boek. Om mijn hoofd leeg te maken, doe ik aan tennis, hardlopen en yoga. En ik ga graag naar het strand of het nou zomer is of winter.