Vanuit rust en oprechte interesse coach ik je, met een positief kritische aanpak, pragmatisch en met kennis van zaken. Zodat jouw zelfvertrouwen en plezier groeit met een duurzaam resultaat.

Vol zelfvertrouwen jezelf laten zien en horen

In de huidige wereld waar je van alles wordt opgelegd, is het een uitdaging om bij jezelf te blijven. En uit te spreken wat jij echt wilt.

Vooral voor meer bescheiden of introverte persoonlijkheden. Extraverte persoonlijkheden maken dankbaar gebruik om hun ideeën te ventileren (wat niet altijd op een juiste manier over hoeft te komen). Dit geeft een disbalans. Beide types komen niet goed tot hun recht.

Ik coach en inspireer medewerkers en managers om hun eigen plek en potentieel goed te kennen. Zodat je vanuit eigen kracht blijft functioneren in veranderende omstandigheden, nu en in de toekomst. Zodat je eigenaarschap inzet vanuit een positieve mindset om de eigen (werk)geluk blijvend te ontwikkelen.

Van 'stelt nooit een vraag' naar vragen stellen als talent.

Van 'het overkomt mij' naar 'zelf achter het stuur'.

Hoi,

Ik ben Elly

Van jongs af aan observeerde en luisterde ik naar mensen. Ik was de jongste in een gezin van 6 kinderen. En als ik met mijn vuistjes op tafel sloeg, werd er weinig aandacht aan besteed. En toch voelde ik feilloos aan wanneer er spanningen waren en ik probeerde dan de harmonie te bewaren.

Op school kon ik het met iedereen wel vinden en op het werk vertelden collega’s mij in vertrouwen hun dilemma’s. In team-overleggen benoemde ik wat ik hoorde en zag en daar werd wat mee gedaan. Ik was te bescheiden om te denken dat dat bijzonder was en dat daar talent in schuilde.

coachsessie

Gewoon goed je best doen, hoe lang werkt dat?

De uitspraak: “gewoon goed je best doen en hard werken”, was waarmee ik opgroeide, zonder oog voor talent of wat ik écht wilde doen. Ongemerkt was die overtuiging vastgezet. Hard werken heeft een grens en op een bepaald ogenblik gaat om meer; namelijk je talent en kwaliteiten kennen en inzetten. Zodat je van hard werken met een D gaat naar hart werken met een T. Zeker na de NLP opleidingen durfde de bescheiden generalist in mij te staan voor de talenten die ik bezit. Een proces die ik doorlopen heb, met vallen en opstaan. Uiteindelijk met het resultaat dat ik mijn bescheidenheid aan de kant heb gezet en mijn loopbaan- en levenservaringen gebruik in mijn eigen praktijk.

Ontdekkingstocht

Vanaf het moment dat ik ging werken, greep ik elke mogelijkheid aan om te leren en groeide ik steeds verder door. Achteraf komt mijn interesse voor coaching voort uit mijn betrokkenheid bij diverse organisatie ontwikkelingen. Van samensmelting van teams na een fusie, tot de transformatie van een salesgerichte visie naar een klant gedreven visie. Van projectmatig naar LEAN en Agile werken. Mijn hart ging juist sneller kloppen als ik met mensen in dat proces bezig mocht zijn. Ik pakte de regie en zocht mogelijkheden om naast mijn reguliere functie mensen en teams te coachen op gebied van persoonlijke ontwikkeling omdat dat mij onwijs veel energie opleverde.

Mijn hart ging sneller kloppen als...

 • ik zag dat ogen gingen glimmen en iemand uit zijn schulp zag kruipen;
 • er een stap werd gezet naar een andere taak of baan;
 • een team betere resultaten behaalde, doordat ze meer oog kregen voor elkaars drijfveren en talenten;
 • mensen mét elkaar spraken in plaats van over elkaar.

Zelf achter het stuur

De momenten dat ik zelf een keuze maakte en achter het stuur ging zitten, waren spannend én ontzettend leerzaam. De momenten dat het ging over een relatie te beëindigen of niet, van baan te veranderen of op zeggen of van een onverwacht overlijden van een dierbare. Van ratio en denken naar voelen en doen, daartoe werd ik uitgedaagd. Als ik eerder had ingezien dat hulpvragen stellen en kwetsbaarheid tonen een kracht is, had ik meer kunnen bereiken. Mijn leiderschap inzetten. Daarom hou ik ervan als mensen zichzelf uitdagen, leiderschap nemen en zich willen ontwikkelen.

Waar ik achter sta

Ik doe de dingen waar ik achter sta, nuchter, pragmatisch en oplossingsgericht. Zo confronteer ik je op een beheerste manier door een spiegel voor te houden. Daardoor laat ik je niet weg komen met vage antwoorden en ontwijkend gedrag. Vanuit de rust die ik uitstraal en de kwaliteit van vragen die ik stel, leg ik verbinding tussen mensen. Ik ben nieuwsgierig naar het lijntje dat jou terugtrekt in plaats van jou in de spotlight zet.

Als je mij zou kennen....

Dan weet je dat ik geniet van de momenten met mijn gezin, een avond lekker dansen of het lezen van een boek en dat ik de film 'pretty woman' wil tig keer gezien heb. Om mijn hoofd leeg te maken, doe ik aan tennis, hardlopen en wandelen. Ik ga graag naar het strand of het nou zomer is of winter. En blijf ik nieuwsgierig om te leren naar wat er nog meer is. 

Mogelijk ken je mij van:


 • Mijn ebook: omarm introvert Leiderschap; van stille kracht naar aanwezig met impact.
 • Mijn loopbaan bij ABN AMRO in veel verschillende rollen als consultant, leidinggevende en coach.
 • Het interne coachnetwerk bij ABN AMRO.
 • Teamsessies die ik begeleid met behulp van de Management Drives.
 • Trainingen en coaching die ik in samenwerking met de zelforganisatie fabriek, Mis-s of Talentfirst doe.
 • Interim opdrachten als scrum-master en teamcoach.


Opleidingen & Certificeringen


 • Beroepsopleiding tot coach (Alba)
 • Teamcoaching en Teamcoach zelforganisatie
 • NLP master practitioner en NLP coach
 • Internationaal gecertificeerd NLP-trainer
 • Scrum master en Lean fundamentals
 • Management Drives
 • DISC
 • ACT (acceptance & commitment therapy)
 • Systemisch werken

Beroepsorganisatie

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde voor beroepscoaches (NOBCO) en hanteer de Internationale Ethische Gedragscode.  Ook is er een Commissie Klachtbehandeling van NOBCO waar je terecht kunt als we in conflict zouden raken. (sinds mijn start als coach gelukkig nog nooit voorgekomen). Jij hebt hierdoor zekerheid als het gaat om jouw privacy en mijn professionaliteit, respect en integriteit. 

Naast de NOBCO ben ik aangesloten bij Noloc en NVNLP.

Ga nu aan de slag met jouw introvert Leiderschap

En zet de stappen om zichtbaar te maken wat jij te bieden hebt!

>