Benut alle talenten in teams en verbeter individuele prestaties

Ook voor de mensen die minder makkelijk van zich laten horen, zodat er door iedereen met plezier wordt gewerkt en de productiviteit verhoogt.  
Daarmee krijgt een team en organisatie vleugels en gaat vol vertrouwen vooruit.

Samenwerking in teams

Introvert en extravert, mensgericht, procesgericht of resultaatgericht, behoudend of vooruitstrevend; in de samenstelling van een team spelen er veelal verschillende drijfveren of voorkeuren bij mensen. En die drijfveren presenteren zich in gedrag en communicatie. De uitdaging is om de verschillen dusdanig te benutten zodat het team optimaal werkt!

Herken je één van deze situatie(s)

  • Geven en ontvangen van feed back wordt als een drempel ervaren.
  • Niet iedereen in het team voelt de vrijheid om zich te laten horen en zien.
  • Ondanks duidelijke visie en doelen staan de neuzen nog niet dezelfde kant op.
  • Na veel veranderingen, heeft het team de frisse start nog niet gemaakt Ze kennen elkaar niet goed genoeg en komen daarmee niet op gang.
  • Een nieuw team wil snel van start en resultaten behalen.
  • De samenwerking in het team ‘schuurt’ en dat vraagt om een oplossing.

Ontdek de mogelijkheden

Uit een team halen wat erin zit, vraagt aandacht, waarbij allereerst gekeken wordt naar wat goed gaat en waar de ontwikkelvraag ligt. Er kunnen verschillende factoren zijn waardoor een team niet optimaal functioneert. Gaat het om de inhoud, proces of juist de interactie in het team? Hoe goed kennen de teamleden elkaar? In welke team-ontwikkelingsfase is het team en welke acties zijn er al gedaan. 

Investeren in teamcoaching

Investeren in coaching levert een organisatie veel op. Bij mij leren medewerkers hun toegevoegde waarde in het team kennen.  Ik vind het belangrijk dat ze de daadwerkelijke krachten en verbeterpunten van het team kennen en aanpakken. Daarmee speel ik als teamcoach in op verschillende zaken die soms onderbelicht blijven:

  • Coachen op kennis en vaardigheden vraagt iets anders dan coachen op overtuigingen en waarden.
  • Het grijze gebied van vertrouwen en openheid tussen manager en medewerker.
  • Voorkomen van verzuim, burn-out door sluimerende problemen doordat niet iedereen zich gezien of gehoord voelt.

'Alleen ga je sneller, samen kom je verder'


Je neemt altijd jezelf mee in het team! Daarom is het van belang dat je jezelf goed kent én oog hebt voor de ander. Zodat de samenwerking goed verloopt.

Elly Smits

Coach & trainer

coach Elly Smits

TESTIMONIALS

Wat klanten over de samenwerking met mij zeggen

Daphne Vroomen - Manager Kaspermann

Ik ben erg enthousiast over de wijze waarop Elly ons team heeft begeleid. In een heel prettige setting zijn we gestart met de individuele drijfveren en vervolgens die van ons team. Daarna zijn we aan de slag gegaan met het vertalen van de drijfveren naar onze werksituatie en naar de visie voor de toekomst. De begeleiding door Elly was professioneel, vertrouwd en duidelijk. Ze daagt uit en reflecteert waardoor we ook in de toekomst nog veel profijt hebben van deze twee dagen.

Aïsha - (voormalig) Directeur OC

Elly verstaat de kunst verstaat om ingewikkelde processen weer simpel te maken en teamleden weer met de voeten op de grond te zetten. Dingen concreet maken door grote veranderingen op te delen in haalbare stappen en inzichtelijk te maken. 

Ervaren dat structurele evaluatiemomenten op de relatie (op teamniveau) met professionele begeleiding heel waardevol zijn omdat dan pas de onbesproken dingen écht op tafel komen.

Maarten  Teamleider Sociaal Domein

Tijdens het traject waarbij het in het team ging over samenwerking en feedback, heb ik Elly ervaren als een begeleider die aansluit bij de eigenheid en de problematiek van het team. Daarbij speelt ze flexibel in op wat er speelt in de groep, met rust, deskundigheid en afwisseling tussen theorie en leren door te doen. De eerste stappen zijn gezet en de bal is gaan rollen! 

Wat levert team coaching op: 

01

Plezier

Nóg meer werkplezier door de dingen te doen waar het team samen trots op is en zich goed bij voelt. Het potentieel van ieder teamlid wordt gezien. Plezier en productiviteit gaan hand in hand. Vanuit verbinding en flow de juiste energie om die extra stappen te doen.

02

Groei in leiderschap

Werken vanuit de beste versie van alle teamleden, introvert of extravert, om samen betere resultaten te bereiken. Waardevol gebruik van creativiteit, competenties en deskundigheid van een ieder. Een duidelijke richting voor het team.

03

Duurzaam resultaat

Een stevig fundament voor de toekomst omdat ik het draagvlak vergroot zodat ieder teamlid gehoord wordt. Inzetten van leiderschap om dromen waar te maken met elkaar. En nóg succesvoller te zijn. Positief denken en doen als uitgangspunt in het dagelijks werk.

Een passende oplossing is maatwerk. Zoals een combinatie van een aparte teamsessie in afwisseling met coaching in de praktijk. 
Wil jij met je team Vol Vertrouwen Vooruit?

Neem contact op voor een gratis gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Drijfveren kennen met Management Drives

Jouw Management Drives profiel maakt inzichtelijk wat jou motiveert, waar je warm voor loopt en waar je juist van weg wilt blijven. Een fantastisch hulpmiddel om de dialoog in het team op gang te brengen.

TESTIMONIALS

Wat klanten over de samenwerking met mij zeggen

Willianne Brocks - HR Five Degrees

Elly heb ik zeer hoog zitten. Ze is slim, fris, nuchter en warm. Ik heb vaak van dichtbij mogen meemaken hoe makkelijk ze contact maakt, met alle lagen van een organisatie. Ze vraagt door en weet daardoor iedere keer weer tot de kern van de zaak te komen. Haar coaching en adviezen zijn gebaseerd vanuit oprechte interesse en betrokkenheid. Ik vind Elly doortastend en zeer praktisch. Het is heerlijk werken met een coach zoals Elly.

Ellen Blomberg - Manager ABN AMRO

Als leidinggevende had ik hulp nodig om met een nieuw team te starten in de 'digitale tijd'. Ze vertaalde mijn behoefte naar een sessie met Management Drives, om zo het fundament te leggen. Inzicht in elkaars waarden en werkvoorkeuren en valkuilen bespreekbaar maken. Elly is een zeer professionele, toegankelijke, warme en aandachtige coach waar je snel vertrouwd bij voelt Ze heeft het resultaat geboekt wat ik nodig had. We hebben als team een topjaar gehad en kijken met trots terug op twee intensieve en hele mooie sessies met Elly.

Ellen wijdekop - Manager

Elly heeft mijn team in diverse teamsessies begeleid om de onderlinge verhoudingen te verbeteren. Door te leren feedback te geven en ontvangen. Het effect van deze sessies is een positieve houding ten opzichte van elkaar en het ‘eilandjesgevoel’ is verdwenen. Ze begeleidt deze sessies met een grapje of juist heel serieus om tot de kern door te dringen. Een combinatie van vragen stellen en interessante werkvormen zorgden voor een veilige omgeving.  Hierdoor stelden de teamleden zich open. Zorgvuldige intake en perfect voorbereidde workshops van Elly.

Jochem Oostveen - Manager

Elly helpt op een pragmatische en prettige manier om de samenwerking in het team te verbeteren. Aan de hand van persoonlijke profielen (management drives) én een teamprofiel legt ze haarfijn bloot wat er goed gaat en wat de verbeterpunten zijn. Met de deelnemers gaat ze op zoek naar verbeterpunten en concrete acties.

Wil je meer weten?

Neem contact op en maak een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden te verkennen. 

Eerdere opdrachtgevers en samenwerking

>