Kies eens een ander pad

loopbaan

Ja zeg, het is toch niet mijn schuld! Ik hoef toch niet te veranderen? Zegt ze hardop en doet haar armen over elkaar.

‘Je vertelde zelf dat je je grens wilt aangeven om zo een betere balans tussen werk en privé te vinden’.  Als je niet wilt veranderen is dat jouw besluit. Wat wil je dan wel?’ geef ik haar terug.

Elke keuze is onzeker daarom heb je de neiging om alleen te veranderen als je ertoe gedwongen wordt. En geen keuze is ook een besluit. Je besluit dan dat het blijft zoals het is. Je blijft op het oude pad.

Het kan confronterend zijn om afstand te nemen om te zien welk pad je aan het bewandelen bent. Het pad dat energie kost, pijnlijk of oneerlijk aanvoelt of waarbij je machteloosheid ervaart. In het gevoel en de gedachte blijven dat het jou is overkomen. Dat het jou is aangedaan en dat het niet anders kan! Je ervaart dat je klem zit en durft niet iets anders te doen.

Stel je voor dat je het wel doet: je kiest het pad waar je op afstand naar de situatie kan kijken. De pijn en oneerlijkheid mag je ervaren. En dan besluit dat je dat niet meer wilt. Je besluit te zien wat je ervan kunt leren en kijkt vooruit. Een nieuwe spannende ontdekking. Dit verrijkt je leven.

  • Waar wil je van af? Of welk talent verwaarloos je?
  • Wat wil je wel!
  • Droom over wat je wilt; zoek er plaatjes bij of muziek.
  • Kies welke eerste kleine stap je kan zetten in die richting.

En als dat eenvoudig zou zijn, dan had je dat al eerder gedaan.

Daarom is het helemaal niet gek om daar de tijd voor te nemen en een hulpvraag te stellen. Door erover te sparren met een coach ga je je patroon ontdekken, je blik verruimen en komt er ruimte voor een extra pad.

Zet je schroom overboord en pak nieuwsgierigheid bij de hand!

Wil jij de weg vinden naar jouw andere pad, maak dan nu een afspraak.

Over de auteur

Elly Smits  -  Coach & Trainer

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>