Dat doe ik later wel

vuurwerk

vuurwerkDromen over later

Oud en nieuw, een moment dat gepaard gaat met oliebollen, aftellen, champagne en vuurwerk. Dromen over later….Het is alweer twee weken geleden dat het zover was.

Als kind wilde ik het vuurwerk niet missen, ik vond siervuurwerk prachtig om naar te kijken. Het afsteken ervan liet ik graag aan anderen over. Dit jaar zag ik onze zoon glunderen van oor tot oor: met een veiligheidsbril op, aansteek-lont in de hand stak hij trots zijn kindervuurwerk af. Hij vond het fantastisch dat hij ook zelf wat af mocht steken. Hij groeide die avond wel 5 centimeter!

Pats….op dat moment realiseer ik mij ineens dat hij vuurwerk afsteken mogelijk niet op deze manier gaat meemaken met zijn kinderen. De verandering is in gang gezet richting vuurwerk verbod en georganiseerde vuurwerkshows. Oud & nieuw is voorbij, de dialoog in de politiek gaat door.

Van klein naar groot

Bovenstaande is een voorbeeld van de vele veranderingen die gaande zijn in de maatschappij. En daar kan ik nog een hele rij aan toevoegen met thema’s als migratie, klimaatverandering, digitalisering, radicalisering, volksgezondheid. Veranderingen beginnen met een idee, een ideaal, een doel. En met social media is er een groter bereik om dit te delen en te versnellen.

Veel kleine veranderingen worden na verloop van tijd een grote verandering. Als je bijvoorbeeld consequent je eetpatroon aanpast, wekenlang een (paar) ons afvalt, dan kan je na verloop van tijd kilo’s kwijt zijn. En zien anderen het in ene!

En jij?

Veranderingen in de maatschappij vragen ook iets van jou. Of van de organisatie waarbinnen je werkt. Ben je bewust van deze veranderingen? Loop je voorop? Denk je: het zal zo vaart nog niet lopen? Of stribbel je mee: je wilt wel en weet je nog niet goed hoe te beginnen? Welke gedachten of welke angsten houden de verandering tegen?

Sommige veranderingen gaan verder dan gewoon een plan maken, openstaan voor nieuw, loslaten wat er was. Om mee te gaan in de maatschappelijke veranderingen kan jij ook uitgedaagd worden op persoonlijk niveau. Het kan van invloed zijn op je levensstijl of je werk. Gaat verder dan anders handelen en doen. Ook de diepere lagen van jezelf zoals je overtuigingen, drijfveren en je ‘why’ worden uitgedaagd.

Grijp je (stuur) vast

Dromen over later, en hoe ziet later er dan uit? Kortom, dit vraagt om persoonlijk leiderschap van jou! Verantwoordelijkheid nemen voor jouw proces, zelf achter het stuur zitten. Het zien dat een verandering aan je deur staat te kloppen, erkennen dat het er is én ermee aan de slag gaan.

Ik kan jou als coach (als ‘bijrijder’) inzicht bieden in je drijfveren en de diepere lagen die nodig zijn voor de verandering. Met behulp van een management drives profiel en/of een persoonlijk leiderschap coach traject.

Wil je meer weten, bel mij dan: 06-83634131

Over de auteur

Elly Smits  -  Coach & Trainer

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>