Verlanglijstjes

geven en nemen

geven en nemenVerlanglijstjes: De december maand is de laatste maand van het jaar en staat in het teken van:

  • De korte donkere dagen.
  • Laatste mogelijkheid om je doelen te halen.
  • Reflecteren op wat geweest is en wat je anders wilt doen.
  • Vooruitkijken naar doelen voor het nieuwe jaar.
  • De feestdagen; sinterklaas, kerst, oud & nieuw.

Én een maand van verlanglijstjes: cadeaus en bedankjes geven en ontvangen, privé en/of zakelijk. De pakketbezorgers zetten alle zeilen bij om pakketten op tijd te bezorgen. In deze wereld van overvloed, denken we ons soms suf om iets op ons wensenlijstje te zetten of om spontaan voor de ander te kopen.

Medaille van geven en ontvangen

Wat gaat jou beter af, geven of ontvangen? En met welke bedoeling geef of ontvang jij liever? Interessant om bij je zelf eens stil te staan waar jouw voorkeur ligt. En of er nog een verschil is van of voor wie. Geven en ontvangen zijn twee kanten van dezelfde medaille. Geven en ontvangen houden elkaar in evenwicht. Als je geeft, zul je ontvangen is de strekking van de wet van geven en ontvangen.

Een gratis cadeau waar je geen pakketbezorger voor nodig hebt én het hele jaar kan geven: Een compliment als feed forward cadeau! Leuk om te geven. En te ontvangen als stimulans dat je op de goede weg bent of dat je trots mag zijn op je resultaat.

Geef je zelf een cadeau

Waarom dit laten afhangen van een ander? Dus wanneer geef jij JEZELF of jouw team een CADEAU? In de vorm van aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Wacht niet tot een ander het je geeft of tot het nieuwe jaar. Maak NU de keuze om jezelf een cadeau te geven in de vorm van coaching of training en maak prachtige cadeaus open die in jezelf verborgen zitten.

Cadeautips nodig?  Bel mij op 06-83634131

Over de auteur

Elly Smits  -  Coach & Trainer

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>