E: elly@ellysmitscoaching.nl | Tel: +31 6 83 63 41 31

Management Drives Profiel

Na het invullen van de online vragen komt er een Management Drives profiel tot stand. Zo is ieder drijfverenprofiel opgebouwd uit vier blokken die ieder voor een bepaald thema staan.

De verdieping vindt vooral plaats door het (coach)gesprek hierover. Dit draagt bij aan de bewustwording van je eigen drijfveren. Van daaruit kan je jouw persoonlijke ontwikkeldoel vorm gaan geven.

Drijfveren profiel

Wat levert inzicht in een profiel je op:

  • Inzicht in: wie ben ik, wat kan ik, hoe wordt ik gedreven en wat wil ik nu echt.
  • Vergroten van je zelfkennis van je gedrag en communicatie.
  • Je krachten en valkuilen en daarmee je ontwikkel potentieel.
  • Richting bij de keuze voor je loopbaan.
  • Vergroten van je zelfkennis.
  • Draagt bij aan het maken van goede matches in samenwerking.

Ben je al nieuwsgierig geworden en wil je een drijfverenprofiel voor je eigen coachtraject? Of juist voor de samenwerking in je team? Neem contact op voor meer informatie en een afspraak.

Inzicht in jouw profiel

Ieder profiel heeft een zelfde opbouw. Daardoor haal je bepaalde informatie uit je profiel, die je hieronder ziet. De variatie zit juist in jouw antwoorden op de vraag, zodat jouw profiel uniek is voor jou!

Logica

Toont de volgorde van je drijfveren die je als positief ervaart en bij voorkeur in een bepaalde volgorde gebruikt. Zodat je weet dat deze drijfveren belangrijk zijn bij je waarnemen, denken en doen.

Verwerping

Dit toont datgene waar je je aan stoort. In welke mate je de negatieve kant van een drijfveer ziet zodat je dit herkent en ermee kom kan gaan.

Energiebalans

Laat zien wat je gedurende een langere tijd energie geeft of kost. Zodat je kan onderzoeken hoe dit aansluit bij jouw huidige werkzaamheden of je loopbaanwens?

Mindset

Laat zien welke drijfveren en gedragingen je in je gedachte het meest bezig houden. Je gedrag onder druk en wat dan je aandacht vraagt (of je dat nu wilt of niet). Hier wordt ook je mogelijke verlangen zichtbaar. Super handig om te weten!

R-schaal

Geeft de mate aan waarin je reflecteert en of dat wat je aan het doen bent, zinvol is. Hierbij ontvang je in het gesprek tips hoe je hier invloed op uit kan oefenen.

 

Wat levert dit een team op:

Door het inzetten van Management Drives en een drijfverenprofiel, krijgt een ieder individueel een hulpmiddel om je eigen profiel te herkennen. En vooral om de samenwerking te verbeteren en samen verder te komen.

Pluspunten voor het team:

  • Inzicht in de krachten en valkuilen van het team.
  • Wat het team motiveert en demotiveert.
  • Wie is mijn collega, wat kan hij of zij, wil hij/zij en hoe is deze persoon gedreven.
  • Verdelen van rollen in een (scrum)team of organisatie o.b.v. matches in samenwerking.